Championat

Klubbmästare i Appell och lydnad

Jenny Hägglund och Schäfern Xkurk, klubbmästare i Appell 2018.

Britt Marie Skogh med Schäfern Moki, klubbmästare i lydnad 2018.

Jenny Hägglund vann klubbmästerskapet, KM, för Appellklass i helgen. Och i lydnadsklass blev Britt-Marie Skogh klubbmästare. Två Schäfrar i topp på årets mästerskap och vi gratulerar mästarna hjärtligt. Prisutdelning med utmärkelser sker på årsmötet i februari 2019.  Klubbmästare i bruks utses senare i år.

Fina framgångar för Botkyrka Bk

Under senare tid har flera klubbmedlemmar utfört imponerande prestationer. Vi börjar med team Abbot; med Hans och Suzanne Vestergren i Rapporten. På årets Bruks-SM var de titelförsvarare och knep nu en bronspeng i hård konkurrens. Ett par veckor efter detta representerade de Svenska Landslaget vid Nordiska mästerskapet i Finland. Där blev det ett lagguld och en fjärdeplats individuellt. Och den fina formen håller i sig för på Katrineholms rapporttävling i helgen blev det ett nytt Cert och en ny seger på över 600 poäng.
Men klubben har fler bra Rapportekipage och på Enköpings tävling i helgen tog Gun och Gunnar Olbers sitt första Cert med sin labrador Chara. Mycket talar för att klubben har minst två ekipage på startlinjen i Rapport på SM i Katrineholm 2019.

Och så har klubben fått en ny Brukschampion genom duktiga Maria Ljungmark med reisern  Ö-man. Titeln säkrades genom ett Cert och vinst i Säffles tävling för Patrullhundar, en gren som ekipaget också framgångsrikt deltog i vid årets SM i Ronneby.

Och slutligen grattar vi Britt Abrahmsén med flatten Siska som blev uppflyttade till högre spår vid Katrineholms tävling i söndags.

Maria Ljungmark och Ö-man med Cert

Hans och Suzanne Vestergren med Bordern Abbot

Britt Abrahmsén med flatten Siska

Gun och Gunnar Olbers högst upp på pallen i Enköping

SM 2018 i Ronneby

Maria Ljungmark med Ö-man visar fin form inför SM starten. I sin senaste tävling vann de på Certpoängen 650, 5 poäng.

Förra årets SM-vinnare i Rapport ska i år försvara sin titel och de visar bra form. Perfekt lydnad när de vann elitspåret i Tranås på 621 poäng och Cert.

Nästa vecka äger “Århundradets folk- och hundfest” rum i Ronneby. Svenska brukshundklubben fyller 100 år och detta firas med att Sveriges duktigaste hundar och förare samlas och att SM genomförs i flera olika grenar på samma ort (tävlingslydnad, rallylydnad, spår, sök, rapport, skydd och Ipo,räddningshund, patrullhund).  i samband med SM kommer det också att erbjudas tävlingar i NoseWork och Canicross, uppvisningar och försäljning.. Botkyrka Bk har två ekipage som kvalificerat sig för start. Hans/Suzanne Vestergren med Bordern Abbot tävlar i Rapport och Maria Ljungmark med Riesen Ö-man i Patrullhund. Vi håller tummarna och önskar dem lycka till.
SM programmet.

Fina framgångar för klubben

Jeanette Liljebäck

Maria Glamsare

Klubben har haft fina framgångar de senaste veckorna och vi börjar med att gratulera Emil Warginger och Karin Nordenmalm som kom etta och tvåa på Flens appellspår och naturligtvis blev båda uppflyttade till lägre.

Hans Vestergren kom tvåa på Haninges elitspår med certpoäng och även ett grattis till Anders Eriksson som blev uppflyttade till spår högre på vår egen tävling 12 juni.

Maria Glamsare erövrade uppflyttningspoäng och en tredjeplats i startklass på Flens lydnadstävling och även Erika Nilsson har också fått uppflyttningspoäng i startklass men på Södertäljes tävling. Grattis till båda.

Slutligen gratulerar också Jeanette Liljebäck som blivit uppflyttad till högre sök,

En varm framgångsrik helg

En varm framgångsrik helg för klubben. Maria Ljungmark blev distriktsmästare för Patrullhund och är därmed kvalificerad för SM senare i år. Dit även Hans Vestergren är klar och på Flens elitspår vann han på fina 618 poäng.Slutligen grattar vi Anna Plensner som vann elitsöket på Roslagen Bk och därmed tog sitt första Cert.

Ny helg – Nytt Cert

Även denna helg tog en klubbmedlem ett Cert. Nu var det Ann-katrin Grahns tur som vann Skydd elit med sin Malle på Enköpings tävling. Grattis! Vi grattar också Jörgen Nordin som med sin Malle blivit uppflyttade till spår elit. Därmed har klubben fått två nya elitekipage i spår i inledningen av säsongen.

Tuff söktävling i värmen

I dag arrangerade klubben en söktävling med alla klasser och sju deltagande ekipage. Vi bjöd på en ny utslagsgivande bana som krävde sina offer i värmen.

Gunilla Stare Evallens Black & Tan Zelina Nacka BK

som vann eliten klarade dock ett Cert med sin nioåriga Kelpie, vilket var strongt. Vi gratulerar henne och alla andra deltagare samt riktar ett stort tack till alla i klubben som ställt upp i arrangemanget av tävlingen.

Lysande prestationer i helgen

I helgen tävlades det friskt och flera klubbmedlemmar levererade bra resultat i flera grenar. Maria Ljungmark debuterade i eliten med att knipa ett Cert i Patrull. Hans Vestergren vann elitspåret i Katrineholm på 604, 5 poäng och är därmed klar för en SM start senare i år.  Lotta Linusson och Anette Hedlund blev uppflyttade i lydnadsklass. Ett hjärtligt Grattis till samtliga pristagare.

Maria Ljungmark

Anette Hedlund

Hans Vestergren

Lotta Linusson

Intensiv tävlingshelg på klubben

Intensiv tävlingshelg på klubben. I lördags tävlades i alla klasser lydnad och idag elitspår.
På bilden lyckliga pristagare på prispallen 🏆 för elitspåret, där klubben inte hade något startande ekipage. På lördagens lydnadstävlingar blev det två förstapris i startklass och vi gratulerar Erika Nilsson till vinsten och uppflyttning samt Sandra Green till uppflyttning.
Klubben tackar de tävlande och alla klubbmedlemmar som hjälpt till vid genomförandet av dessa lyckade tävlingar.
Resultaten, lydnad

Resultaten, Elitspår.

Grattis Hans!

Spår- och rapportchampion