Nose Work tävlingar

Den 10/2 2019  är det tävling i Nose Work på klubben i enskilt moment i klass 1 Inomhus, vilket betyder att man tävlar i momentet inomhus, och gör fyra olika sök inomhus.

I klass 1 är det en gömma/moment. En droppe eukalyptus sitter på en doftbärare (ex möbeltass eller tops) och denna måldoft ska hunden hitta och då förmedla detta till sin förare som meddelar markerat och höjer handen. Är det korrekt får ekipaget 25 poäng. Maxpoäng på tävlingen är 100 poäng och då får man ett diplom. Varje sök är värt 25 poäng. För att få sina poäng ska fyndet göras inom den maxtid som domaren bestämmer utifrån områdets karaktär och storlek.

I klass 1 ska hunden kunna komma hela vägen fram till doftkällan och gömman kan sitta på max 120 cm men den minsta hunden ska kunna nå fram till gömman lika bra som en större hund.

Varje sök har en maxtid som bestäms av domaren utifrån hur området ser ut och innan tävlingen börjar kör man en provhund.

2017 blev Nose Work en officiell tävlingsgren som ligger under SKK men många SBK klubbar har börjat arrangera tävlingar i Nose Work. 

10/2 Incheckning för tävlande senast 09.45 och information & banvandring 10.00. Prisutdelning beräknas till 15.00

PM som även mailats ut till de som kommit med på tävlingen finns även här

Startlista finns här

Antal startande: 30 stycken. Startlista publiceras vid incheckning. Eventuella löptikar går sist och meddelas i förväg. Tikskydd måste sitta på vid samtliga sök.

Domare: Maria Gabrielsson & Pernilla Rask

TS: Magdalena Berwid

Kalibreringsbana kommer att finnas nere på grusplanen om vädret tillåter men även inne i träningsdelen i klubbstugan.

Vissa avspärrningar kommer att göras under lördag eftermiddag.

Söken kommer att ske inne i tjänstehundstugan och i styrelserummet och gamla rökrummet. Karens råder från 9/1 2018.

I klubbstugans stora rum är fiket öppet.

Frågor kan skickas till tk@botkyrkabk.se

 

10/2 10.00 NW1 TEM Inomhus

24/3 10.00 NW1 TEM Inomhus

//Maria BBK TK och domare NW